Smaragdplein 8
1074 HA Amsterdam
Tel. 06-13514818

Home Aanbod Kosten Wachttijden Privacy Route Contact

Kosten

Moet u zelf bijdragen in de kosten?


Voor kinderen

De behandeling van kinderen en ouders kost 110 euro per 45 minuten

Voor volwassenen

De vergoeding van de geneeskundige GGZ is ondergebracht in de basisverzekering. Dit geldt alleen voor behandelingen waarbij sprake is van een diagnose die binnen de DSM valt, een handboek voor psychiatrische diagnoses. Bijvoorbeeld een angststoornis, een depressie, een sociale fobie zijn diagnoses die daarin opgenomen zijn. Verlegenheid en vragen rondom identiteit zijn hier bijvoorbeeld niet in opgenomen.

Voor een behandeling die valt binnen de generalistische basis GGZ geldt dat hooguit 11 sessies vergoed worden. De huisarts heeft bij de doorverwijzing ingeschat dat dat ook voldoende zal zijn. Er wordt geen eigen bijdrage gevraagd, behalve het eigen risico.

Voor een behandeling die valt binnen de gespecialiseerde GGZ geldt dat deze in principe - met uitzondering van een aantal diagnoses - onbeperkt vergoed wordt vanuit de basisverzekering en gedeclareerd wordt in een zogenaamde Diagnose Behandeling Combinatie (DBC). De DBC-factuur wordt pas na afsluiting van de gehele behandeling aan uw zorgverzekeraar of aan u zelf gestuurd. Voor behandelingen die langer dan een jaar duren, geldt dat na één jaar een factuur wordt gestuurd. Daarna wordt een nieuwe DBC geopend.

Er wordt geen eigen bijdrage gevraagd, behalve het eigen risico als de praktijk een contract met uw verzekering heeft. De praktijk heeft een contract met Achmea (Zilveren Kruis, Interpolis, FBTO, De Friesland) VRZ (Zorg en Zekerheid, ONVZ, PNO-zorg, VVAA, inTwente, Hollandzorg, Zorgdirect, Stad Holland), DSW, Pro Life en Studenten Goed Verzekerd.  Indien u verzekerd bent bij een andere verzekeringsmaatschappij hangt het af van uw verzekering of u een deel zelf moet betalen. Als u een restitutiepolis heeft, mag u zelf uw behandelaar kiezen en wordt de zorg vergoed. Als u een naturapolis heeft moet u een deel van de behandeling zelf betalen als u bij mijn praktijk hulp zoekt. Omdat dit per verzekering en per polis verschilt is het verstandig dit van te voren uit te zoeken. Een handig overzicht van de vergoedingen vindt u hier.

Zelfbetalers

Indien uw behandeling niet onder de door de verzekering vergoede behandelingen valt (bijvoorbeeld omdat er geen sprake is van een diagnose die vergoed wordt), of wanneer u liever de behandeling zelf betaalt, kost de behandeling 110 euro per 45 minuten.

No show

Als u niet op een afspraak kunt komen en de afspraak niet 24 uur van te voren heeft afgezegd, wordt 50 euro bij u in rekening gebracht die u niet terug kunt vragen bij de verzekering of de gemeente.